FAQs

FAQS

Кои се главните видови на СПС гумен?

СПС гумен се класифицираат во три главни категории: 1. Традиционални М-тип гумен (без поддршка плоча). 2, FGB фиберглас гребење. 3, како што еднострано јаглеродни влакна стружење џвакање.

Постојат неколку модели на гумени дел од гумен СПС?

Во моментов постојат два модели, еден е гума М-тип кој се користи во М-тип и FGB фиберглас панели, а другата е гума PLUS користи во AS-јаглеродни влакна (проводен, повеќе растворувач отпорни, и повеќе wear- отпорни).

Кои се спецификациите на големината на типот М стружење лепак?

M модели имаат 9 * 50, 9 * 30, 7 * 40, 5 * 25, 5 * 20 дебелина врвот во согласност со дебелина, и може да се изменуваат во согласност со барањата на клиентот.

Кои се димензиите на FGB фиберглас скреперна?

Традиционалниот екран печатење индустрија FGB фиберглас стружење спецификации на 9 * 50, должината на сечење според барањата на клиентот. Може да се изменуваат во согласност со барањата на клиентите.

Кои се димензиите на Како карбонски влакна гумен?

традиционалните екран печатарската индустрија Како карбонски влакна стружење спецификации 7 * 50, должина според барањата на клиентот. Може да се изменуваат во согласност со барањата на клиентите.

Што е време на формат на датотека и прилагодување потребни за сопствени услуги?

3D: STP, XT; CAD: 2000 верзија, обичај време: во рок од 5 работни дена

Is it possible to grind the SPS squeegee?

Трите видови на скреперна може да биде земјата. M модел и FGB модел единечна максимална мелење износ 0.5mm (200 mesh мелење тркало). Како карбонски влакна стружење единечна максимална мелење износ 0.1mm (200 решетката мелење тркало, јаглеродни влакна одбор исто така може да биде земјата). На гумен која штотуку беше искористен содржи многу во растворувач. Цврстина на работ на нож е премногу низок за да се мелат веднаш. Тоа трае само 24 часа пред мелење.

Како да инсталирате FGB фиберглас стругалка и Како карбонски влакна стругалка во конвенционалните тела?

И FGB фиберглас стругалка и јаглеродни влакна стругалка за како што се 1.2mm дебела. Тие може да се инсталира со 8мм дебели рампа, која може да се обезбеди.

Одржување на СПС гумен?

The squeegee is printed for a long time, and the solvent easily erodes the squeegee blade. The hardness and wear resistance of the squeegee are reduced. Therefore, after the squeegee has been printed for a long time, it needs to be cleaned, and after being left for 12-24 hours, it is used or ground again. If stored in a low-temperature environment, soak it in 30°C warm water for 10 minutes before use. Dry it with a cloth and use it. When the squeegee is left for a long time, it is forbidden to touch the other side of the squeegee to prevent the squeegee from deforming.