Printing network introduction and its function

Точки во печатење играат многу важна улога. Точки може да се пренесе на тонови, нивоа, и боите на сликата. Секое рефлексии или преноси се составени од пигмент честички или сребро честички за да се формира еден континуиран цветаат тон. Ова цветаат тон и слој мора да бидат фотографирани или други методи за да сегмент на сликата во големи и мали точки.

  Точки се најосновните единица на графика на чинија, и тие се одговорни за репродукција на тоновите на оригиналот, на организациската хиерархија, како и преглед на сликата. Според принципот на мрежата, може да се подели во два вида на амплитудата-модулирање мрежа и фреквенција модулирање мрежа. Поранешниот е широко се користи. Употреба на различни методи (стаклени екрани, контакт екрани, и технологии електрични поделба) може да се постигне овој вид на места, кои може да се користат, поради неговата едноставна, брза и добри резултати слики. Во исто време, луѓето, исто така, јасно се препознава нејзините недостатоци, како што се апсолутно отстранување на моаре, па со развојот на печатење технологија, луѓето почнаа да се сврти своето внимание кон друг вид на мрежа - FM места мрежата.

  скрининг теоријата на фреквенција модулација е произведен за некое време. Во почетокот на 1993 година, Агфа дивизија и Linotype-пеколот корпорација официјално започна FM мрежа скрининг технологија. Во август 1993 година, Кина Основач на Универзитетот во Пекинг, исто така развиено свој FM скрининг технологија.

  FM скрининг технологија е на сликата е скенирани и влез, по обработката, преку излезен уред кога иста големина поени се случајно распределени во различни простори, бројот на поени и густина, што е, на фреквенцијата на појавување на точка на мрежата, цел да се изрази густина на сликата и хиерархијата на технички методи. Затоа, на финост на сликата што претставува повеќе не е објаснето од страна на бројот на црни и бели линии во секој сантиметар, но е дефинирано од страна на големината на точки. Помала големина на точка, е повисок за точноста на сликата што може да се претстави. Подобро.

  Технологијата произведува слики кои се поблиску до фотографски ефекти. Поради различните нивоа на изложеност во фотографски процес, постојат разлики во износ од фотосензитивни честички сребро сол во истата област. По развојот, постојат неколку сребрени честички сол на ниска густина на сликата, и постојат многу честички сребро сол на висока густина, како и промена на густина се одредува според бројот на честички сребро сол во различни региони. Ова е слично на ФМ мрежа и амплитудата на сајтови часот е поинаква. Тие се изразени во dot големина (број), така што не може да се постигне ефектот на блиску до фотографија.

  Во моментов, компаниите имаат воведено различни структури точка и дадени различни имиња, како што се "Кристал мрежа" Агфа е, "Дијамант мрежа" Linotype-пеколот, Dainippon екранот "RANDOT", итн Затоа, бројот и локацијата на печатење точки во секоја слика единица површина се различни, но сите му припаѓаат на FM скрининг.

  Големината на решетката на скрининг ФМ зависи од резолуцијата на производството и параметрите за скрининг. На пример, ако излезна резолуција е 2400 dpi, и параметарот на проекцијата е 2 × 2 ласерски точки како точка на мрежата, со дијаметар од екранот е 21 mm; параметрите за скрининг се со 3 × 3 ласерски точки како точка, со дијаметар од точка е 32 m.

  Во целиот процес, најважните фактор е конверзија и прилагодување на ФМ мрежа. Суштината е да изберете соодветна случајноста и ласерски зрак дијаметар. ново генерирана поени ФМ мрежа се мазни и цврсти, униформа во големина, и имаат малку светлина изолирани места, што е клучот за контрола на квалитет. Новиот наборен машина ги задоволува ова барање. дијаметар на ласерски зрак може да се прилагоди во зависност од големината на точка. Покрај тоа, со цел да соработуваат со следниот процес, исто така, треба да се обрне внимание на изборот на добивка точка, која генерално може да се контролира во опсег од 5%. Во прилог на погоре, фотографиите на фотографиите треба да се мијат со внимание на температурата, брзината, и pH вредности, и тие треба да се мијат со голема брзина топла марки за да се обезбеди квалитетот на идеите. Во однос на печатење, се должи на фактот дека не постои ограничување на агол на екранот во фреквенција модулација, точноста на опрема overprinting е прилично низок, и бојата мастила кои вообичаено се користат, исто така, се прифатливи.


Post time: Mar-23-2018