Screen printing machine works

Екранот на вашиот печатач работат принципот вовед -

1. авион со рамен екран машина за печатење работи.

1 Авион екран машина за печатење програма за работа циклус. Во случај на монохроматски полу-автоматска машина за печатење на екран рамен полутон екран тип, една од својата работа циклуси е: хранење → позиционирање → падне → до плочата мастило, да се вратиме на плочата мастило → стружење на мозочен удар мастило → зголемувањето на плоча мастило → намали назад плоча мастило → лифт верзија → замена мастило позиционирање ослободување мозочен удар → → добиете.

 Во работењето на континуиран циклус, додека функцијата може да се реализира, времето окупирана од страна на секоја акција треба да биде што е можно пократок, со цел да се скрати секој работен циклус и да се зголеми ефикасноста на работата.

 3 втиснување на линија. Во текот на процесот на печатење, плоча на мастило и плоча на екранот се притисне за да се формира контакт линија помеѓу плочата на екранот и на подлогата, кој се нарекува отпечаток линија. Оваа линија е на работ на гумен и безброј линии се формира на површината на печатење. Тоа е тешко да се постигне идеална НИП поради мозочен удар на печатење е динамичен процес.

3 екран машина за печатење работи. Преземање на најчесто се користи раката во облик на машина за печатење на екран авион на екранот, како пример, принципот на работа на машината за печатење на екран може да се опише како што следува: моќта се пренесува со трансмисиониот механизам, така што гумен мастило притиска мастило и на екранот печатење плоча за време на движење за да се направи на екранот на плочата и на подлогата форма втиснување линија. Од екранот има тензии N1 и N2, со F2 сила е генерирана за гумен и отпорноста предизвикува плоча на екранот не се допре подлогата освен за втиснување линија. Мастилото е под дејство на стегајќи сила Ф1 гумен, на гумен е протекоа од подвижните изтичвам на подлогата преку мрежа.

 Во текот на процесот на печатење, печатење плоча екранот и гумен се пресели во однос на друг, и стегајќи сила F1 и F2 издржливоста, исто така, се пресели синхроно. Под дејство на издржливоста, на екранот се враќа во контакт со подлогата на време за да се избегне контакт. Изобразен валкани. Тоа е, за време на удар на печатење, на екранот постојано се деформира и отскокна.

 По гумен комплетира еднонасочно печатење, гумен е одвоен од подлогата заедно со плоча на екранот. Во исто време, гумен се враќа на мастилото да се заврши еден циклус печатење. Растојанието помеѓу горната површина на подлогата и на задната површина на плочата на екранот по враќањето мастило се нарекува исто растојание плоча или нето далечина, и, генерално, треба да биде 2-5 мм. Кога рака печатени, техника на операторот и владеење директно влијание врз формирањето на НИП-от. Во пракса, екран печатари имаат акумулирано многу драгоцено искуство, кое може да се сумира во шест точки, односно да се обезбеди линеарноста, униформа брзина, еднакви агол, изедначување на притисокот, неутралност и вертикалност на гумен. Со други зборови, на гумен треба да биде јасен за време на печатење, и не може да биде разнишан десно и лево; тоа не може да биде брзо, пред и по него е брз, и тоа може да биде бавно или брзо пред и по тоа е брзо; на аголот на наклонетост на плочата мастило треба да се одржува константна, и треба да се посвети посебно внимание на надминување на агол на навалување. Постепено зголемување на чест проблем; притисок печатење треба да се чуваат подеднакво; задржи на растојанието помеѓу гумен и на внатрешната страна на рамката на решетката еднакви; и да ја задржите на плочата мастило и рамка вертикална.

2. Рамен екран машина за печатење површината дела. Рамен екран печатење површина на екранот се однесува на екранот Печатење со рамен екран со цилиндрични или конусна површина. Под одредени услови, исто така е можно да се изврши печатење на екран на криви површини како што се елиптични површини, тапан површини и лак површини.

Хемиско нето машина криви површина на екранот печатење е машина која донесува со рамен екран плоча за печатење на криви површина.

Принципот на рамен екран печатач со закривена површина-валчести лежишта б-оската ќе го поддржи в-мозаик лого. За време на печатење, плоча на рамен екран печатење и се движат на подлогата додека гумен е во мирување. рамен екран печатење плоча на е стегната на рамката на екранот и со рамен екран заоблен екран машина за печатење се движи во униформа брзина. материјалот за печатење ставен на поддршка на уред ротира како резултат на триење плоча на екранот. брзина на линијата на криви супстрат на НИП линија е иста како и на брзината на рамна плоча екранот за да се реализира гумен печатење.

 Теоретски, втиснување линија треба да биде на највисоко собирнички на подлогата на површината за печатење за да се олесни зголемување на оф-веб-агол и обезбедување на квалитет на печатење. За погодност на прилагодување, гумен обично донесува врвот агол од 60 ° ± 15 °, а тоа е потребно да се биде во можност да се прилагоди на вертикална степен и нагоре-надолу димензија. Прилагодување на вертикалните е да се осигура дека работ линија не произведува странични поместување кога го местите нагоре и надолу, и секогаш се поклопува со највисок автобус А; на гумен со вертикална агол од 60 ° ± 15 ° се користи за да се осигура дека гумен агол е формирана по вертикална инсталација. α. Во вистински прилагодување, со цел да се осигура дека печатење плоча авион екран и материјал на површината за печатење се одделуваат во времето, втиснување линија може да биде малку напред. Особено, кога дијаметарот на подлогата е релативно голем, втиснување линија мора да се наоѓа напред. Уредот за поддршка за криви печатење е за сите видови на специјални уреди се дизајнирани и произведени од страна на корисникот во согласност со барањата на производот.

Цилиндрични контејнери или конусна контејнери може да се печатени со два пара на валчести лежишта на криви површина, ракав,-тип и чаша-тип на вметокот лежишта со должина сооднос дијаметар од помалку од 1.5, и флексибилни шупливи контејнери за да може да биде поддржана од страна на надувување уреди. Елипса е околу дел од цилиндрична површина која може да биде поддржана од страна на цилиндрични мозаик.

Принципот на печатење на површината на конусот е во основа иста како и на принципот на печатење на површината на цилиндар. Разликата е во графички облик на печатење плоча на екранот и форма на движење на плочата за печатење на екран. Кога правите плоча печатење на екран се користи за површински печатење на конус, потребно е прво да се подготви ширевте поглед на површината на конус, и да се најде во центарот на сектор врз основа на ширевте поглед, а потоа изберете соодветна рамка да се направи плоча на екранот.

На верзија на влезните терминали кој може целосно да се сместат во форма на лепеза Абед, печатење плоча во согласност со формата на вентилаторот се произведува. Поправи бар десен агол на влезните терминали верзија и да ја инсталирате о-оската како верзија во форма на лепеза. Тогаш, како и со печатење на површината на цилиндар, четири ролки се користат за поддршка на подлогата под плочата, ножот е фиксна, и плочата се пресели во фан форма, а површината на плочата конус можат да се отпечатат со притискање на ножот. За време на печатење, конусна печатење е доведена во согласност контакт со плочата за печатење на екран под одредена гумен притисок; кога плоча екран печатење се движи хоризонтално околу оската на цртање развој на фан-облик, материјал на печатење се ротира синхроно на поддршка на уредот. спорт; мастило под притисок на гумен, пропуштени на површината на супстратот да се заврши печатењето.


Post time: Mar-23-2018