Printing network introduction and its function

Dots në shtypje të luajë një rol shumë të rëndësishëm. Dots mund të transferojë shkallëzime, nivelet, dhe ngjyrat e imazhit. Çdo reflektime apo transmetimet janë të përbërë nga grimca pigment ose grimca argjendi për të formuar një ton të vazhdueshme humbje e ngjyrës. Ky ton humbje e ngjyrës dhe shtresa duhet të fotografohet apo metoda të tjera për segmentin imazhin në pika të mëdha dhe të vogla.

  Dots janë njësia më themelore e grafika në pjatë, dhe ata janë përgjegjës për riprodhimin tonet e origjinalit, hierarkisë organizative, dhe skicë e imazhit. Sipas parimit të rrjetit, ajo mund të ndahet në dy lloje të rrjetit amplitudë-modulimin dhe rrjetit të frekuencave-modulating. Ish ka qenë përdorur gjerësisht. Përdorimi i metodave të ndryshme (ekranet qelqi, ekranet e kontaktit, dhe teknologjive elektrike ndarjes) mund të arrijë këtë lloj të mediave, të cilat mund të përdoren gjerësisht për shkak të rezultateve të saj të thjeshtë, të shpejtë, dhe të mira të imazhit. Në të njëjtën kohë, njerëzit gjithashtu i njohur në mënyrë të qartë mangësitë e saj, të tilla si eliminimi absolute e moire, kështu që me zhvillimin e teknologjisë së shtypjes, njerëzit filluan të kthejnë vëmendjen e tyre për një lloj tjetër të rrjetit - shitore rrjetit FM.

  Teoria shqyrtimit frekuenca ulje ka qenë prodhuar për disa kohë. Në fillim të vitit 1993, Divizioni Agfa dhe linotip-Hell Corporation filloi zyrtarisht teknologjinë FM shqyrtimit të rrjetit. Në gusht të vitit 1993, Kina Themelues i Universitetit Pekin zhvilluar edhe vetë teknologjinë e saj FM shqyrtimit.

  teknologji FM shqyrtimit është imazhi është skanuar dhe input, pas përpunimit, përmes pajisjes prodhimit, kur të njëjtat pikë madhësia janë të shpërndara rastësisht në hapësira të ndryshme, numri i pikave dhe dendësinë, që është, frekuenca e shfaqjes së pikës rrjetit, në për të shprehur densitetin imazhit dhe hierarkinë e metodave teknike. Prandaj, pastërtia e imazhit që përfaqëson shpjegohet më me numrin e linjave të zezë dhe të bardhë në çdo centimetër, por përcaktohet nga madhësia e dots. Sa më e vogël dot madhësia, më të larta saktësia e imazhit që mund të përfaqësohen. Sa më mirë.

  Teknologjia prodhon imazhe që janë më afër efektet fotografike. Për shkak të niveleve të ndryshme ekspozimit në procesin fotografik, ka dallime në vlerë prej grimcave dritëndieshëm kripës argjendi në të njëjtën zonë. Pas zhvillimit, ka disa grimca argjendi kripë në densitet të ulët në imazhin, dhe ka shumë grimca kripë argjendi në dendësi të lartë, dhe ndryshimi dendësia përcaktohet nga numri i grimcave argjendi kripës në rajone të ndryshme. Kjo është e ngjashme me rrjetin FM, dhe amplituda e vendeve AM është e ndryshme. Ata janë shprehur në madhësi dot (në numër), kështu që ata nuk mund të arrijë efektin e afër fotografisë.

  Aktualisht, kompanitë kanë prezantuar struktura të ndryshme DOT dhe emrat e dhënë ndryshme, të tilla si "Crystal Network" AGFA-së, "Diamond Rrjeti" linotip-Hell-së, Dainippon Screen-së "RANDOT", etj Prandaj, numri dhe vendndodhja e pikave të shtypjes në çdo imazh njësi zonë janë të ndryshme, por të gjithë i përkasin shqyrtimit FM.

  rrjetë madhësia e shfaqjes FM varet nga zgjidhja e prodhimit dhe parametrat e shqyrtimit. Për shembull, në qoftë se rezoluta e prodhimit është 2400 dpi, dhe parametri shqyrtimit është 2 × 2 dots lazer si një pikë të rrjetit, diametri ekran është 21 Pm; parametrat shqyrtimit janë me 3 × 3 dots lazer si një pikë, dot diametri është 32 Pm.

  Në të gjithë procesin, faktori më i rëndësishëm është konvertimi dhe rregullimi i rrjetit FM. Thelbi është që të zgjidhni duhur randomness dhe lazer diametër rreze. Pikat e krijuara rishtazi rrjetit FM janë të qetë dhe të ngurta, uniforme në madhësi, dhe kanë shumë pak pika të lehta të izoluar, që është çelësi për të kontrolluar cilësinë. E reja të kënaq makinë radhimi këtë kërkesë. Diametër rreze lazer mund të rregullohen në bazë të madhësisë dot. Përveç kësaj, në mënyrë për të bashkëpunuar me procesin e ardhshëm, vëmendje duhet t'i kushtohet zgjedhjes dot fitim, të cilat në përgjithësi mund të kontrollohet brenda intervalit prej 5%. Përveç sa më sipër, fotografitë e fotografive duhet të lahen me vëmendje në temperatura, shpejtësia, dhe vlera pH, dhe ata duhet të lahen me shpejtësi të lartë pullave të nxehtë për të siguruar cilësinë e ideve. Në kushtet e shtypjes, për shkak të faktit se nuk ka asnjë kufizim për kënd ekran në rregullim të frekuencave, saktësia e pajisjeve overprinting është mjaft i ulët, dhe Bojëra ngjyra që janë përdorur zakonisht janë gjithashtu të pranueshme.


Post time: Mar-23-2018