Screen printing machine works

printer Screen punojnë hyrje parim -

1. Plane ekran të sheshtë veprat makinë shtypi.

1 Plane printing machine ekran program të ciklit të punës. Në rastin e një banesë klishe të tipit ekran makine gjysmë-automatike njëngjyrësh shtypjen ekran, një prej cikleve të tij të punës është: ushqyerit → pozicionimi → bie off → poshtë në pjatë bojë, përsëri në pjatë bojë → scraping goditje bojë → rritje për ink Plate → bjerë përsëri në pjatë ink → ashensor version → kthimit ink goditje → release pozicionimin → marrin.

 Në operacionin e ciklit të vazhdueshëm, për aq kohë sa funksioni mund të realizohet, koha e zënë nga çdo veprim duhet të jetë sa më e shkurtër të jetë e mundur, në mënyrë që të shkurtojë çdo cikël pune dhe rritjen e efikasitetit të punës.

 3 linjë imprinting. Gjatë procesit të printimit, pjatë bojë dhe pjatë ekran janë presion për të formuar një linjë kontakti në mes të pjatë të sheshtë dhe substrate, e cila është quajtur një linjë ngulit. Kjo linjë është në buzë të kruajtëse dhe linjat e panumërta të formojnë në sipërfaqe të shtypura. Është e vështirë për të arritur një kafshim ideal sepse pash print është një proces dinamik.

3 screen printing machine punon. Duke përdorur zakonisht me dorë në formë ekran ekran avioni printing machine si një shembull, parimi i punës i makinës shtypjen ekran mund të përshkruhet si vijon: fuqia transmetohet me anë të mekanizmit të transmetimit, në mënyrë që kruajtëse ink shtyn bojë dhe ekran pjatë shtypjen gjatë lëvizjes për të bërë ekran pjatë dhe substrate të formojnë një linjë imprinting. Që nga ekrani ka tensionet N1 dhe N2, një forcë F2 është gjeneruar në kruajtëse, dhe elasticitetit shkakton pjatë ekran të mos prekë substrate me përjashtim të linjës imprinting. Boja është nën efektin e squeezing forcës F1 kruajtëse së, kruajtëse është rrjedhur nga lëviz kafshim në substrate përmes rrjetë.

 Gjatë procesit të shtypjes, shtypjen pjatë ekran dhe kruajtëse janë lëvizur në lidhje me njëri-tjetrin, dhe forca squeezing F1 dhe F2 elasticitetit janë lëvizur edhe sinkrone. Nën veprimin e elasticitetit, ekran është kthyer për të kontaktuar me substrate në kohë për të shmangur kontaktin. Shtypur pista. Kjo është, gjatë shtypjen goditje, ekrani është i deformuar në mënyrë të vazhdueshme dhe të ngritën.

 Pas kruajtëse kompleton shtypjen unidirectional, kruajtëse është shkëputur nga substrate bashku me pjatë ekran. Në të njëjtën kohë, kruajtëse është kthyer në ngjyrë për të përfunduar një cikël printim. Distanca në mes të sipërfaqes së sipërme të substrate dhe sipërfaqen e pasme të pllakës ekranit pas kthimit bojë është referuar si të njëjtën distancë pjatë ose në distancë neto, dhe në përgjithësi duhet të jetë 2-5 mm. Kur dora-shtypura, teknikë e operatorit dhe aftësi të ndikojnë në formimin e NIP direkt. Në praktikë, printera ekran kanë grumbulluar një përvojë shumë të vlefshme, të cilat mund të përmblidhen në gjashtë pikë, që është, për të siguruar Lineariteti, shpejtësinë uniforme, kënd të barabartë, barazimin presion, neutralitetin, dhe verticality e kruajtëse. Me fjalë të tjera, kruajtëse duhet të jetë i drejtë përpara gjatë shtypjes, dhe nuk mund të lëkunden djathtë dhe të majtë; ajo nuk mund të jetë i shpejtë para dhe pas ai është i shpejtë, dhe kjo mund të jetë i ngadalshëm ose të shpejtë përpara dhe pasi ajo është e shpejtë; kendin e tendencës në pjatë bojë duhet të mbahen konstante, dhe vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet tejkalimin kënd anim. Rritet gradualisht problem të përbashkët; presioni shtypjen duhet të mbahet uniforme; mbajtur distancën midis kruajtëse dhe anën e brendshme të rrjetë kuadër të barabartë; dhe për të mbajtur pjatë bojë dhe kornizë vertikale.

2. sipërfaqe të sheshtë ekran veprat printing machine. ekran të sheshtë shtypjen ekran sipërfaqe referohet ekran shtypjen me një ekran të sheshtë në një sipërfaqe cilindrike ose konike. Nën kushte të caktuara, ajo është gjithashtu e mundur për të kryer shtypjen e ekranit të sipërfaqeve të lakuara të tilla si sipërfaqe eliptike, daulle sipërfaqe, dhe sipërfaqet hark.

makinë lakuar thatë-net shtypjen ekran sipërfaqe është një makinë që miraton një pjatë të sheshtë ekran të shtypura në sipërfaqe të lakuar.

Parimi i printer ekran të sheshtë me një sipërfaqe lakuar a-rul b-aks do të mbështesë ndikim c-mozaik. Gjatë shtypjes, banesë shtypjen ekran pjatë dhe veprim substrate ndërsa kruajtëse është i palëvizshëm. banesë pjatë shtypjen ekran është clamped në kornizë ekran dhe ekran të sheshtë lakuar lëviz makinës shtypjen ekran në një shpejtësi uniforme. Materiali shtypjen vendosur në pajisjen mbështetës rrotullohet për shkak të fërkimit të pllakës ekran. Linja Shpejtësia e substrate lakuar në linjë Nip është e njëjtë me shpejtësinë e pjatë ekran të sheshtë të realizuar shtypjen kruajtëse.

 Teorikisht, linja embossing duhet të jetë në zbarra më të lartë të shtypjes sipërfaqe substrate për të lehtësuar rritjen kënd e off-web dhe sigurimin e cilësisë printim. Për komoditetin e përshtatjes, kruajtëse përgjithësi miraton një kënd kulmi prej 60 ° ± 15 °, dhe është e nevojshme të jetë në gjendje për të rregulluar shkallën vertikale dhe up-dhe-poshtë dimension. Rregullimi për vertikale është për të siguruar se linja buzë nuk prodhon zhvendosje anësore kur rregullimi lart dhe poshtë, dhe gjithmonë aligns me të autobusëve A më të lartë; kruajtëse me kënd vertikal prej 60 ° ± 15 ° është përdorur për të siguruar që këndi kruajtëse është formuar pas instalimit vertikale. α. Në rregullimin aktual, në mënyrë për të siguruar që shtypjen pjatë ekran aeroplan dhe materiale shtypjen sipërfaqe janë të shkëputur në kohë, linja imprinting mund të jetë pak më përpara. Në veçanti, kur diametri substrate është relativisht e madhe, linja imprinting duhet të jetë e vendosur përpara. Mbështetja Pajisja për shtypjen lakuar është të gjitha llojet e pajisjeve të veçanta janë projektuar dhe prodhuar nga përdoruesi sipas kërkesave të produktit.

kontejnerë cilindrike apo kontenieret konik mund të shtypet me dy palë vinçave rul në sipërfaqe të lakuar, mëngë tipit dhe kupa tipit kushineta unazë me një raport gjatësi diameter prej me pak se 1.5 dhe kontejnerë fleksibël boshe mund të mbështetura nga pajisjet inflatable. Elipsa është përafërsisht një pjesë e një sipërfaqe cilindrike që mund të mbështetet nga një mozaik cilindrike.

Parimi i shtypje në sipërfaqen e konit është në thelb e njëjtë si parim i shtypjes në sipërfaqen e cilindrit. Dallimi është forma grafike e shtypjen pjatë ekranit dhe forma lëvizja e pllakave shtypjen ekran. Kur bën pjatë shtypjen ekran përdoret për shtypjen sipërfaqe të kon, është e nevojshme që së pari të tërheqë pamje mbetur shokëve të sipërfaqes së konit, dhe për të gjetur qendrën e sektorit të bazuar në pikëpamjen shpalosur, dhe pastaj zgjidhni kornizë e duhur për të bërë pjatë ekran.

Në një version të efgh që mund të strehojë tërësisht Abed fan-formë, një pjatë shtypje në përputhje me formën tifoz është prodhuar. Fix bar djathtë kënd në version të efgh dhe instaloni o-aks si një version fan-formë. Pastaj, si me shtypjen e sipërfaqes së cilindrit, katër rollers janë përdorur për të mbështetur substrate në pjatë, teh është fikse, dhe pjatë është zhvendosur në një formë tifoz, dhe sipërfaqja e pjatë kon mund të jenë të shtypura duke shtypur teh. Gjatë shtypjes, shtypjen konik është sjellë në kontakt me linjë pjatë shtypjen ekran nën një presion të caktuar kruajtëse; kur pjatë shtypjen ekran lëviz horizontalisht rreth boshtit të zhvillimit të vizatimit fan-formë, materiale shtypjen është ndërruar sinkrone në pajisjen mbështetëse. sportive; ink nën presionin e kruajtëse, humbi në sipërfaqen e substratit për të përfunduar shtypjen.


Post time: Mar-23-2018