Screen printing machine works

Layar printer dianggo bubuka prinsip -

1. Tah layar datar karya mesin percetakan.

1 Tah kitu mesin layar percetakan program siklus kerja. Dina kasus hiji datar halftone tipe layar monochromatic mesin layar percetakan semi-otomatis, salah sahiji siklus usaha nyaeta: dahar → positioning → ragrag kaluar → handap ka plat mangsi, deui ka piring tinta → scraping nu stroke tinta → rising ka tinta lempeng → teundeun deui ka piring tinta → angkat Vérsi → tinta balik stroke → release positioning → nampi.

 Dina operasi siklus kontinyu, salami fungsi nu bisa kabiruyungan, waktu dikawasaan ku unggal Peta kedah salaku pondok-gancang, ku kituna mun shorten unggal siklus gawé jeung ningkatkeun efisiensi gawé.

 3 jalur imprinting. Salila prosés percetakan, piring tinta jeung plat layar anu dipencet pikeun ngabentuk garis kontak antara plat layar sarta substrat nu disebut hiji garis kaluaran. garis Ieu di ujung squeegee jeung garis countless ngabentuk beungeut print. Hese pikeun ngahontal hiji nip idéal sabab stroke print nyaéta prosés dinamis.

mesin percetakan 3 layar jalan. Nyokot layar mesin percetakan layar pesawat leungeun ngawangun ilahar dipaké sabagé conto, prinsip kerja tina mesin layar percetakan bisa digambarkeun saperti kieu: kakuatan anu dikirimkeun ku mékanisme pangiriman, jadi yén squeegee tinta tekenan sababaraha nu tinta na layar plat percetakan mangsa gerakan sangkan layar The plat sarta substrat formulir hiji garis imprinting. Kusabab layar boga tegangan N1 na N2, a F2 gaya dihasilkeun dina squeegee, sarta resilience nu ngabalukarkeun plat layar ulah noél substrat iwal garis imprinting. tinta nyaeta Dina pangaruh tina squeegee urang squeezing F1 gaya, squeegee kasebut bocor ti nip pindah ka substrat ngaliwatan bolong teh.

 Salila prosés percetakan, piring percetakan layar tur squeegee nu dipindahkeun relatif ka nu séjén, sarta squeezing gaya F1 jeung F2 resilience ogé dipindahkeun synchronously. Dina peta ngeunaan resilience nu, layar ieu balik ngahubungan kalawan substrat dina jangka waktu ulah kontak. Imprinted kotor. Hartina, dina mangsa stroke percetakan, layar ieu terus cacad tur rebounded.

 Saatos squeegee nu nyampurnakeun percetakan unidirectional, squeegee kasebut detached ti substrat bareng jeung piring layar. Dina waktu nu sarua, squeegee kasebut dipulangkeun ka tinta ka ngalengkepan hiji siklus percetakan. Jarak antara beungeut luhur substrat jeung beungeut deui tina plat layar saatos tinta balik ieu disebut piring jarak anu sarua atawa jarak net, jeung umumna kedah 2-5 mm. Nalika leungeun-dicitak, tehnik operator sarta kamahéran pangaruh formasi nip nu langsung. Dina prakték, printer layar geus akumulasi loba pangalaman berharga, nu bisa dijumlahkeun up dina genep titik, nyaeta, pikeun mastikeun nu linearity, speed seragam, sudut sarua, tekanan bébédaan, neutrality, sarta verticality of squeegee nu. Dina basa sejen, squeegee kudu lempeng ka hareup mangsa percetakan, sarta teu bisa shaken katuhu sarta kénca; eta teu kaci gancang saméméh jeung sanggeus éta gancang, sarta eta tiasa slow atawa gancang saméméh jeung sanggeus éta gancang; sudut inclination kana plat tinta kudu dijaga tetep, jeung perhatian husus kudu dibayar ka overcoming sudut Dengdekkeun. Laun nambahan masalah umum; tekanan percetakan kudu dijaga seragam; tetep jarak antara squeegee jeung samping jero pigura bolong sarua; tur nyimpen piring tinta na pigura nangtung.

2. Datar beungeut layar karya mesin percetakan. Datar layar percetakan layar permukaan nujul kana layar percetakan sareng layar datar dina cylindrical atawa permukaan kerucut. Dina kaayaan nu tangtu, eta oge mungkin ngalakukeun percetakan layar on surfaces melengkung kayaning surfaces elliptical, surfaces kendang, sarta surfaces arc.

mesin layar permukaan percetakan garing-net melengkung mangrupakeun mesin nu adopts piring layar datar pikeun nyitak dina beungeut melengkung.

Prinsip printer layar datar kalayan permukaan melengkung hiji-roller bearing b sumbu-baris ngarojong bearing c-mosaic. Salila percetakan, anu datar plat layar percetakan jeung substrat move bari squeegee nyaeta cicing. Datar plat layar percetakan ieu clamped dina pigura layar sarta layar datar melengkung belah mesin layar percetakan di laju seragam. Bahan percetakan disimpen dina alat ngarojong rotates alatan gesekan dina plat layar. Laju garis ti substrat melengkung di garis nip sarua laju piring layar datar pikeun ngawujudkeun percetakan squeegee.

 Téoritis, garis embossing kedah di busbar pangluhurna substrat percetakan permukaan pikeun mempermudah ngaronjatna sudut kaluar-web tur mastikeun kualitas percetakan. Keur genah tina adjustment, squeegee umumna adopts hiji sudut Apex 60 ° ± 15 °, sarta eta anu diperlukeun pikeun bisa ngaluyukeun gelar nangtung jeung up-na-handap dimensi. Adjustment mun nangtung nya pikeun mastikeun yén garis ujung teu ngahasilkeun shift gurat nalika nyaluyukeun luhur jeung ka handap, sarta salawasna aligns jeung beus A pangluhurna; nu squeegee kalawan sudut nangtung 60 ° ± 15 ° digunakeun pikeun mastikeun yén sudut squeegee kabentuk sanggeus instalasi nangtung. α. Dina adjustment sabenerna, dina urutan pikeun mastikeun yén plat percetakan layar pesawat sarta bahan percetakan permukaan anu detached dina jangka waktu, garis imprinting bisa jadi rada maju. Dina sababaraha hal, lamun diaméter substrat kawilang teu gede, garis imprinting kudu ayana hareup. Pangrojong alat keur percetakan melengkung geus Sadaya rupa alat husus anu dirancang jeung dijieun ku pamaké anu nurutkeun sarat produk.

peti Cylindrical atawa peti kerucut bisa dicitak kalawan dua pasang arah roller dina beungeut melengkung, leungeun baju-jenis na cangkir-tipe arah bushing ku panjangna mun ratio diaméter kurang ti 1,5, sarta peti kerung fleksibel bisa didukung ku alat inflatable. elips nu geus kurang bagian tina permukaan cylindrical nu bisa dirojong ku mosaic cylindrical.

Prinsip percetakan dina beungeut congcot nu dasarna sarua prinsip percetakan dina beungeut silinder nu. bédana nyaéta bentuk grafis tina plat percetakan layar jeung formulir gerak piring layar percetakan. Nalika nyieun pelat layar percetakan dipaké pikeun percetakan beungeut congcot teh, perlu heula tarik view unfolded tina beungeut congcot, sarta manggihan puseur sektor dumasar pintonan unfolded, lajeng pilih pigura luyu nyieun piring layar.

Dina versi efgh nu lengkep bisa nampung abed kipas ngawangun, piring percetakan conforming kana bentuk kipas dihasilkeun. Ngalereskeun bener-sudut bar dina efgh Vérsi tur masang o-sumbu salaku Vérsi kipas ngawangun. Lajeng, sakumaha ku percetakan tina beungeut silinder, opat rollers anu dipaké pikeun ngarojong substrat dina piring, agul teh nyaeta tetep, sarta piring anu dipindahkeun dina bentuk kipas, sarta beungeut piring congcot bisa dicitak ku mencét agul teh. Salila percetakan, anu percetakan kerucut ieu dibawa ka kontak garis jeung plat layar percetakan handapeun hiji tekanan squeegee tangtu; lamun piring layar percetakan ngalir horisontal sabudeureun sumbu sahiji gambar ngembangkeun kipas ngawangun, bahan percetakan ieu diputer synchronously dina alat ngarojong. olahraga; tinta dina tekanan tina squeegee kana, lasut ka beungeut substrat pikeun ngalengkepan percetakan nu.


Post time: Mar-23-2018